Събития
Учредителите на Лайънс клуб-Силистра посрещат гости от Лайънс клуб Русе-Истър (клуб-спонсор) Първото дарение на учредения Лайънс клуб-Силистра е направено в полза на Детско отделение при Многопрофилна болница за активно лечение – Силистра. Лайънс гората – на 14 април са засадени 20 кипариса от членовете на Лайънс клуб-Силистра, в чест на 22-ри април – деня на планетата Земя, по инициативата на клуба "Живот с добро".
С приятелите от Лайънс клуб - Констанца на приятен излет и гергьовско агне на брега на река Дунав при с. Ветрен. Официална церемония по вписването на Лайънс клуб - Силистра в международната асоциация на клубовете, Оукбрук, щата Илинойс, САЩ - 9 юни 2007 г. Разходка по река Дунав (10 юни 2007 г.) – гостите на Лайънс клуб - Силистра от румънския Лайънс клуб в Констнаца и от Лайънс клубове в страната на приятна разходка с корабчето "Браво" в деня след чартирането на клуба.
Посещение на крепостта „Меджиди табия” (10 юни 2007 г.) – с гости от България и Румъния, в деня след чартирането на клуба. Разходка до природния резерват "Сребърна" (10 юни 2007 г.) – с гости от България и Румъния, в деня след чартирането на клуба. По стара българска традиция посрещаме нашите гости от България и Румъния в "Добруджанска къща" с. Калипетрово на 10 юни 2007 г., деня след чартирането на клуба.
Среща с българските медици, осъдени на смърт в Либия В Дом за деца лишени от родителски грижи в с. Малък Преславец извършваме очни прегледи на децата по профилактичната програма на клуба през 2008 г. за установяване на зрителни нарушения при деца от 3 до 6 годишна възраст. Образователна среща с обществеността по проблемите на сънната апнея
Профилактични очни прегледи на децата от детските градини Традиционен Коледен бал - 2008 г. Благотворителна кампания за изработка и продажба на мартеници – 2009 г.
"Концерт на поколенията" – 2009 г. На гости при приятелите от ЛК - Русе Истър Посрещаме приятелите от ЛК - Добрич във Ветрен
Пресконференция - отчет мандат 2009-2010 500 лева дари Лайънс клуб - Силистра на талантлива балерина, стартира скрининг за всички ученици в Силистра Коледния бал на Лайънс клуб - Силистра на 4 декември 2010 г., когато приехме 4 нови члена и подписахме пакт за приятелство с Лайънс клуб - Кълъраш.
Образователна среща по проблемите на затлъстяването и риска от диабет и хипертония Пресконференция - затлъстяване Международната инициатива "Мартенски усмивки - 2011", организирана съвместно от ЛК - Силистра и ЛК - Констанца, под патронажа на почетния консул на Румъния в България.
На 9 април 2011 г. членове на ЛК - Силистра гостуваха на приятелите си от ЛК - Констанца и подписаха Пакт за приятелство, като първа стъпка към побратимяване На 21 април 2011 г., Велики четвъртък, деца от ОУ "Св. СВ. Кирил и Методий" - гр. Силистра гостуваха на свои връстници в гр. Констнаца, Румъния Тоалети за абитуриентите от ДДЛРГ "Димчо Дебелянов" - Силистра
На 3-ти юни 2011 г. ЛК - Силистра се побратими с два румънски клуба от Констанца и Кълъраш „МАРШРУТИ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО” – по случай международният ден на детето Среща на лайънс клубовете от зона „ЧЕРНО МОРЕ” на Дистрикт 130 - България